Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Angol elegancia és egyediség a Dunántúlon

 

 

 

Vissza a referenciákhoz

Általában vevőink határozott elképzeléssel jönnek be boltjainkba és tudják milyen színű, mintázatú és stílusú függönyt keresnek, de az apró részletek és ötletek terén sokszor a mi tanácsainkra hagyatkoznak. Igyekszünk ilyenkor segíteni az elképzelésükhöz lehető legjobban passzoló anyagokat javasolni. Nagyon gyakori az is, mikor vevőink belső tervezőjükkel érkeznek, vagy éppen a lakberendezőt küldik el boltunkba válogatni. Ritkán akad azonban olyan vevőink mint a Évi és Gábor, akik egy tucat lakberendezőt és professzionális dizájnert megszégyenítő módon tervezték meg otthonukat a legapróbb részletekig és olyan igényes és egyedi lakásbelsőt alakítottak ki, mint amiről most beszámolunk.


Első látogatásuk alkalmával Évi több anyagunkat is kinézte, melyek mind természetes, lenvászon hatású lakástextilek voltak. Mint később kiderült, a ritkább barokk Snow mintázatra esett választásukat egy aznap fellelt rusztikus hatású fali burkolólap befolyásolta. Mint minden vevőnktől, Évit és Gábort is arra kértük, hogy ha elkészül a lakás, küldjenek pár képet a függönyökről. Az elküldött képek láttán úgy döntöttünk, hogy a végeredményt személyesen is látnunk kell... Így tehát meglátogattuk őket és készítettünk pár szép képet.

...így jutottunk el egy Tolna megyei városka takaros kis kerületébe. A házba belépve, azonnal egyértelművé vált a házaspár kivételesen kifinomult ízlése. Elsők közt arról kérdeztük Évit, hogy milyen előzetes elképzelések alapján rendezte be a ház különböző helységeit. "Hét éve költöztünk ide - meséli Évi -, azóta szépen lassan alakult ki a ház végső stílusa" - elsősorban az angol vidéki stílus hangulatvilága vonzotta.
Milyen újságok vagy honlapok segítségét vetted igénybe, hogy ötleteket meríts? - kérdeztük a háziasszonyt. "Vettem pár angol lakberendezési újságot, ezek a lapok adtak iheletet." A házat körbejárva nehezen hittem el, hogy Évi az egészségügyben, és nem pedig a lakberendezés területén dolgozik.

Snow barokk mintás anyagunkhoz egy enyhén tört-fehér német fényáteresztő függönyt választottak, mely tökéletesen passzol a natúr zsákvászonra nyomott minta színéhez. "Amikor a barátnőm meglátta, azonnal megkérdezte hol vettük, annyira tetszett neki" - meséli Évi. Mi hiszünk is neki, hiszen látogatásunk idejére az említett hölgynek már el is készültek a függönyei. :)

A karnisokat egy asztalos készítette. Formájuk elkészítéséhez a nappali kandallójának egyik részletét javasolták mintaképpen a mesternek. De a konyhabútorok, az étkezőasztal, a belső ajtók és keretek, valamint szinte az összes bútorzat szintén három különböző tolna megyei asztalos munkája.

Az emeleti lépcsőfordulóban újabb ismerős anyagot látunk. Csíkos natúr vászon anyagunkból készítettek római függönyt. Az ablak alatt lévő kis padocskára pedig most készül ugyanebből az anyagból ülőpárna.

A ház többi szobájában is fellelhetők anyagainkhoz nagymértékben hasonlító textilek. "Igen, eddig ilyen anyagokat csak egy helyen találtunk" (egy nemzetközi áruházláncnál, melynek legközelebbi boltja több órás autó útra van Bonyhádtól) "azért is örültem annyira amikor ezeket az anyagokat megláttam nálatok", mondja Évi.

A képeken is látható natúr zsákvásznas anyagainkat elsősorban azon látogatóinknak ajánljuk, akik szeretik a rusztikus stílusú enteriőröket, a vidékies hangulatvilágot.

Anyagaink ugyan aránylag sűrű szövésűek, de távol vannak a blackout függönyök sötétítő hatásától. Inkább dekorációs, árnyékoló szerepet kapnak ezek a függönyök. Egy hátsó kiegészítő béleléssel később akár pár perc alatt blackout hatású függönyöket tudunk belőle varázsolni, ehhez mindössze egy szélesebb behúzót kell a függönyre varrnunk. A natúr hatású dekorok mintavariációik folytán minden korosztálynak és stílusú vevőnknek ajánlott. Használjunk kék csíkos natúrt a fiúszobákba, lila lapuleveles anyagot a leányka szobákba, natúr zsákvászont akár barna üni kiegészítőkkel dolgozószobákba, és színes kiegészítőkkel osztálytermekbe. Anyaguk nagyrészt pamut, ezáltal természetes, barátságos dekorációi lesznek szobáinknak.

 

Köszönjük Évinek és Gábornak, hogy bemutatták otthonukat!

Anna


Írjon nekünk Ön is! Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi felületen:

Az Ön neve *
Cég neve
Telefonszáma
E-mail címe *
Üzenete *
 
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód
Írja be a képen látható ellenőrző kódot (ügyeljen a kis és nagybetűkre)!
A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!