Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Lakástextil anyagigénnyel és méretekkel kapcsolatos ötletek és tippek

Függöny anyag mérettel kapcsolatos ötletek:

  1. Az anyagszükséglettel kapcsolatban a gyakranFüggöny ötletek és lakástextil tanácsok feltett kérdések között már megírtuk a lényeges tudnivalókat. Amit viszont gyakorta elfelejtünk, hogy a varrásnak is van anyagigénye, sőt bizonyos függöny mintáknál a minta egyeztetésre is figyelni kell. Ezek megnövelik a tényleges anyagszükségletet, karakterisztikus minta eseten nem is kevéssel.
  2. Fényáteresztő függönyöknél a karnis hosszának dupláját ajánlatos megvásárolni.
  3. Sötétítő függönyöknél a 1.5-szerese is elegendő lehet (az anyag minősége módosíthatja ezt a mennyiséget).
  4. A hossz megállapításánál megfontolandó ötlet, hogy segítsen valaki a mérésnél, hiszen a lehető legpontosabb adatok megadása kell a függöny varráshoz.
  5. Minél nagyobb a lakástextil természetes anyag tartalma - pamut, len - annál inkább kell számolnunk a mosásnál előforduló összemenetellel. Három megoldásunk marad:

A ötlet : hosszabbra készíttetjük függönyeinket;

B ötlet: beavatjuk varratás előtt a függönyt, vagy

C ötlet: mindig tisztíttatjuk.

 

Abroszokkal kapcsolatos tanácsok:

  1. Ritkán esik szó az abroszokról, pedig sokTerítő  ötletek és lakástextil tanácsok termékünkből azok is készíthetők. A manapság kapható legtöbb asztalszélességhez a 140cm elegendő. Kivételt képeznek természetesen a kör alakú és az extrán széles asztalok, amelyekre a 160cm vagy csak a 280cm széles lakástextil anyagainkból lehet választani, hogy úgy széltében, mint hosszában egyenletes lelógás legyen. Legpraktikusabb ötlet varratás előtt a pontos asztallap-méretet levenni. Ízlés dolga, hogy ki milyen lelógást szeret a terítőknél, de cca. 20cm szerintem ajánlatos.


Ötletek ágytakarók esetében:

  1. Ágytakaróknál gyakorta előfordul, hogy aÁgytakaró ötletek és lakástextil tanácsok helytelenül választott méret miatt kikandikál vagy a paplan vagy a párna, illetve alig van lelógás keresztbe vagy hosszába. Sajnos a legtöbb kész takaró csak szabvány méretben készül, így nincs is nagy lehetőség válogatni. A varratás ennyiben praktikusabb, de a jó méret megadása mindig a vevő feladata. Praktikus ötlet abban az állapotában megmérni a szélességet és a hosszúságot, ahogyan majdan használva is lesz, és beleszámoljuk a párna és paplan magasságát, a párna oldalán kis visszahajolásra is számítunk.


Bútorszöveteknél fontos tanácsok:

  1. A bútorszövetek mennyiségének meghatározását mindig bízzuk kárpitos szakemberre és ne tippelgessünk. Nincs nagyobb bosszúság, mint amikor 50cm miatt újra kell rendelni, vagy a mintázat arányai kárára tudják csak szabni az anyagot.

 

Tekintsen be boltunkba is, hogy személyesen megbeszélhessük függöny ötleteit és lakástextil ötleteit. Függöny boltunk Pécsett vagy nézzen szét lakástextil webáruházunkban!

 

Lakástextil anyagokra vonatkozó egyéb tippek és tudnivalók itt olvashatóak.

 


Vevői kérdések és válaszok (blog)


Tisztelt Áruház!

Azt szeretnem megkérdezni,hogy hány méter anyag szükséges a bútorszövetből, egy 3+1+1-es ülőgarnitúrához? Válaszukat előre is megköszönve,
Tisztelettel:
A.


Kedves Hölgyem!

Köszönjük a megkeresését! Mivel ahány gyártó, annyiféle kanapéegyüttes méret. Sajnos nagyon nehéz számunkra meghatározni hogy bútorszövet anyagainkból hány méterre lenne pontosan szüksége vevőinknek. Ilyenkor mindig azt javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot egy helyi kárpitos szakemberrel aki a bútorzat méreteihez mérten pontosan meg fogja tudni mondani hogy hány métert érdemes vásárolnia a bútörszövetünkből.

Többször megtörtént már hogy vásárlóink a második alkalommal már a kárpitos szakemberrel együtt látogattak el boltunkba - vagy a kárpitos külön eljött hozzánk - hogy személyesen is megnézhesse az anyagot, és csak azután döntöttek a szükséges mennyiségről.

Üdvözlettel: Kinga


Kérdésem a következő lenne: Van egy 3,5 m hosszu üvegfalam aminek a közepén van egy bejárati ajtó. Jobbról balról fix az ablak. Erre a falra milyen függönyt varjak?
Némethné.


Kedves Némethné,

 

Amennyiben sötétítő függönyt szeretne, abban az esetben ilyen nagy felületre ajánlatos Blackout függönyt választani, mert az jól fogja a sugárzó hideget és meleget is, és remekül sötétít. (A Blackout gyakorlatilag 3 textíliából áll, melynek középső rétege fekete szálakból van szőve, éppen emiatt teljes sötétítést biztosít.)

A blackout anyagból létezik 280cm-es méret is, nagyon jó színekben. Két darab 3m széles anyaggal be tudja fedni az ablakot. Ezzel a módszerrel kényelmesen jobbra és balra is el lehet középről húzni az anyagot, és könnyen megközelíthető mind a kijárati ajtó, mind pedig az ablakok nyitási pontjai.

Fényáteresztőknél szintén ezt a megoldást javasoljuk. Kétszeres ráncolódással számolva, egy 3,5m-es falfelületre 7m fényáteresztő anyagot javaslunk.

Üdvözlettel,
Anna


 

Írja meg Ön is ötleteit, vagy kérdéseit!

A megjegyzések csak moderálást követően jelennek meg. Ha nem ad meg email címet, a választ csak a honlapon tudjuk megjeleníteni. Kérjük írja meg e-mail címét is, hisz annak hiányában kizárólag a honlapon ismerheti meg a választ kérdésére.

Az Ön neve *
Cég neve
Telefonszáma
E-mail címe *
Üzenete *
 
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód
Írja be a képen látható ellenőrző kódot (ügyeljen a kis és nagybetűkre)!
A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!