Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Első gyerek, első gyerekszoba

 

 

 

 

Vissza a referenciákhoz

Sokan, mikor először a gyermekvállalásban gondolkodnak, nem is sejtik mi minden előkészület és szervezkedés vár rájuk. Teljesen átértékelődik számos dolog, így otthonunk is. A kezdő szülők kilenc hónapon keresztül építgetik, csinosítgatják lakásukat és szereznek be az ég világon mindent, ami ilyenkor szóba jöhet. Egy leendő apuka szemében a megvásárolt „baba-izék” sokasága néhol meglepő, máskor már-már ijesztő, de aztán mikor megérkezik a kis csöppség, végül kiderül, hogy csak igaza volt a kedves feleségnek, nagymamáknak, nagynéniknek.

Egy babaszoba kötelező kelléke a babaágy, a pelenkázó, a kisszekrény. Aztán szép lassan bekerül egy csomó ruhácska

Nemrég hallottam egy ismerősömtől – akinek három gyerek felnevelését követően vélhetőleg teljesen igaza is van -, hogy egy kisbaba az első hetekben és hónapokban tökéletesen fel tud cseperedni akár egy kartondobozból kialakított ágyacskában. Neki csak az édesanyjára és a szeretetre van szüksége. Nos, ettől függetlenül - feltételezem más szülőkhöz hasonlóan - teljesen ízekre szedtük a lakásunkat és igyekeztünk egy mesébe illő babaszobát kialakítani kislányunknak.

Ilyenkor tudatosul, hogy milyen jól is tettük, hogy annyit készülődtünk

Egy babaszoba kötelező kelléke a babaágy, a pelenkázó, a kisszekrény. Aztán szép lassan bekerül egy csomó ruhácska, a mérleg, mindenféle babakencék, pellusok, plüssök, kisképek, stb. És valahogy mégis hiányzik valami a legkisebb családtag illő fogadásához. Persze nem kell sok ahhoz, hogy az interneten búvárkodó kismama egyedi ötleteket és hasznos tanácsokat találjon. Így jártunk mi is, amikor falfestésre és függönyözésre szántuk magunkat.

Nagy örömünkre igen „cuki” baglyos függönyt találtunk, amiből elkészülhetett egy rácsvédő is a babaágyra.
Nagy örömünkre igen „cuki” baglyos függönyt találtunk, amiből elkészülhetett egy rácsvédő is a babaágyra. Vidám és praktikus kiegészítője lett mindezeknek az ágy szélére rögzített zsebes tároló is, ami hamarosan megtelt pelenkákkal, popókenőcsös tubusokkal és hasonlókkal. A pelenkázóra apró polisztirol golyókkal töltött párnát varrattunk, amire tépőzárral illeszkedik egy vízzáró matracvédő anyag. Megjegyzendő, hogy a pelenkázásban kevésbé rutinos apukák számára ez egy hatalmas találmány, hisz a „balesetek” okozta károkat gyakorlatilag minimalizálni lehet vele.

Vidám és praktikus kiegészítője lett mindezeknek az ágy szélére rögzített zsebes tároló
Sosem gondoltam volna korábban, hogy a textilek ennyire meghitté és vidámmá tudnak varázsolni egy szobát. Természetesen a meghittséghez és vidámsághoz nélkülözhetetlen egy apró kis emberke, aki valódi tartalommal tölti meg mindaz, amire a szülei készültek a gyerekszobájában.

Sosem gondoltam volna korábban, hogy a textilek ennyire meghitté és vidámmá tudnak varázsolni egy szobát

Azóta jó pár hónap eltelt, de még mindig találunk a kislányommal valami újat és megcsodálni valót a függönyön, az ágyvédőn, vagy a falra festett színes fa ágain. Ilyenkor tudatosul, hogy milyen jól is tettük, hogy annyit készülődtünk.


András, Pécs

Így jártunk mi is, amikor falfestésre és függönyözésre szántuk magunkat