Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Gubányi Károly Általános Iskola - Év legszebb osztályterme pályázat (2015.)

Iskola: Gubányi Károly Általános Iskola 1.b

Város: Pilis

Pályázatot benyújtotta: Lehoczki-Lénárd Valentina

Az alábbi "Tetszik" gombra kattintva lehet szavazni. A megosztással még több ismerősöd megismerheti ezt az oldalt.

 

 
 

 

Vissza  a többi pályázathozAz osztály és a tanterem bemutatása:

 

A pilisi Gubányi Károly Általános Iskola 1.b osztálya iskolaotthonos rendszerben működik. Mivel a tanulók a nap nagyobbik részét az iskolában, ezen belül a tanteremben töltik, ezért kolléganőmmel elsődleges célunk az volt, hogy azt igényesre, ugyanakkor mindannyiunk számára praktikusra alakítsuk ki. A tanteremben három szín van jelen uralkodó jelleggel: lila, krém és zöld. A tanulók nem visznek haza minden nap könyvet és füzetet, ezért fából készült fakkok kaptak helyet az egyik falon. Minden tanulónak külön fakkja van, az óvodai jelével megjelölve, amiben tárolhatja füzeteit, könyveit. Egyik sarokban egy kis olvasósarok található, könyvespolccal, könyvekkel és társasjátékokkal. Itt a falon egy népmesei motívumot ábrázoló falmatrica is van, ami egyben utal a sarok funkciójára. A tanterem hátsó részében egy alacsony szekrény található, amiben a színes rudak helyezkednek el. Megpróbáltuk ennek a tetejét is kihasználni úgy, hogy az évszaknak megfelelő dekorációt helyeztünk rá. A téli időszakban többek között itt kap helyet az adventi koszorú is. A tanteremben nagy ablakok vannak, de mivel maga a tanterem is tágas, ezért a dekorálás során vigyáznunk kellett, hogy a fényviszonyok megfelelőek maradjanak. A négy sötétítő függöny krémszínű. Ezeket váltakozva, szintén krémszínű, illetve lila anyagokkal kötöttünk át. Az anyagok masnira vannak kötve, így azokat akár óra közben is, ha épp besüt a Nap és zavarja a tanulókat, könnyen ki tudjuk kötni. Próbáltunk a természetességre is törekedni, ezért az ablakokat körbe a karácsonyi időszakban, aranyszálra fűzött szárított citrom- és narancskarikák, valamint fahéj rudak díszítik. Az ablaküvegen téli motívumok láthatók (hóember, télapó). Az ablakok előtt belülről egy hosszú párkány húzódik, amit fenyővel és égősorral dekoráltunk, valamint télapó és mézeskalács ház is látható itt. Az egyik falon egy fát ábrázoló falmatrica, amit az évszaknak megfelelően dekorálunk. Jelenleg hópelyhek vannak rajta. A falakon elhelyezkedő hungarocell táblákat lila anyaggal vontuk be és a két legnagyobb táblát középen egy csipke anyaggal választottuk el. Az egyik nagy táblán betűkártyák vannak a hívóképekkel együtt, továbbá egy fenyőfa, amit a tanulók készítettek. A másik nagy táblán pedig a tanulók által készített munkák láthatók. A mennyezeten két háló van kifeszítve, egyikről zöld színű betűk, a másikról szintén zöld színű számok lógnak.

Gubányi Károly Általános Iskola 1.b - Év legszebb osztályterme

Gubányi Károly Általános Iskola 1.b - Év legszebb osztályterme

Gubányi Károly Általános Iskola 1.b - Év legszebb osztályterme

Gubányi Károly Általános Iskola 1.b - Év legszebb osztályterme

Gubányi Károly Általános Iskola 1.b - Év legszebb osztályterme

Tetszett et az osztályterem? Szerinted is kreatívak az ötletek? Szavazz a lap tetején elhelyezett Facebook felületen Te is erre az osztályra, hisz a Te szavazatodon is múlhat melyik iskola mondhatja majd el magáról, hogy övé a legszebb osztályterem!

 

Az Év Legszebb Osztályterme pályázat győztese 50.000 Ft fődíjaban részesül.

Kattins ide a pályázati kiíráshoz és a részletekhez.

 

Sok sikert kíván a Függönyország csapata!

Tetszik amit csinálunk? Kedveld a Függönyország facebook oldalát Te is itt!

(az osztályteremre az oldal tetején lehet szavazni)

 

 

 

Lakástextil, függöny webáruházunkban többszáz textil és több mint ezer egyedi fénykép segíti a látogatóinkat. Nézz szét online lakástextíliáink közt!