Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Maroslelei Általános Iskola - Év legszebb osztályterme pályázat (2015.)

Iskola: Maroslelei Általános Iskola 1.

Város: Maroslele

Pályázatot benyújtotta: Kupeczné Gilicze Magdolna és Demeterné Oroján Ágota

Az alábbi "Tetszik" gombra kattintva lehet szavazni. A megosztással még több ismerősöd megismerheti ezt az oldalt.

 

 
 

 

Vissza  a többi pályázathoz

Az osztály és a tanterem bemutatása:

 

A családias, egyszerű falusi kisiskola első osztályos diákjainak tanterme a 183 éves intézmény egyik legrégibb helyisége. Felújításra szorul, de mivel második otthonunkként szolgál, ezért próbáltuk felismerni a terem kedvező adottságait, és funkcionálisan maximálisan kihasználni azokat. Óriási előnyünk az, hogy a terem hatalmas, főleg az elsős apróságoknak. A hagyományoktól eltérő berendezés alkalmazkodik a 6-7 éves kisdiákok igényeihez és életkori sajátosságaihoz: külön tere van a kikapcsolódásnak és külön tere van a tanulásnak. Szükség esetén a kettőt mobil táblával el tudjuk választani egymástól. A kikapcsolódást egyrészt a szőnyeggel burkolt játszósarok, a pöttyös polc másik oldalán pedig az olvasósarok biztosítja. Az olvasósarok asztalait csoportmunka, korrepetálás, angol szakkör esetén is szoktuk használni, vagy ha valami nagy közös alkotás készül, mint például a „Meseváros”, a „Bagolyfa” vagy a „Talpminyon Barátok”. Középen hatalmas üres terület, egy kis „játszótér” van, ahol külön bútorpakolás és akadályugrás nélkül tudunk mozogni, körjátékokat és oktatójátékokat játszani. Ezzel az elrendezéssel jelentősen megkönnyítettük az átmenetet az óvodából az iskolába, egyszerűbb a gyerkőcöknek különbséget tenni a kötelesség (tanulás) és a lehetőség (szabadidő eltöltése) között. Legnagyobb örömünkre a gyerekek asztalai és székei jó állapotban vannak, és mivel szeretjük a változatos és különleges dolgokat, tudunk örülni a tanterem többi bútorzatának is: a mindent elnyelő egyetlen új szekrénynek, és a sok-sok múzeumba való, sokat látott öreg szekrénykének. A polcok becsült életkora 60 év, de meglepő elrendezéssel (két polc háttal egymásnak, összecsavarozva, falhoz is rögzítve), két funkciót is ellátva (játékospolc, könyvespolc), pöttyökkel sikerült különlegessé és hasznossá tenni. A terem színvilágát erősen meghatározza a kék színű linóleum és a kék függöny. Ennek ellenére sikerült megoldani, hogy az őszies hatás domináljon. A teremdíszítés során mindig azt kell elsősorban figyelembe vennünk, hogy kevés anyagi ráfordítással, újrahasznosítható vagy a természetben található alapanyagokat használjunk. Az ablakokban horgolt falevelek láthatók, de minden évszakra van valamilyen horgolt dísz, hiszen iskolánkban horgolni is tanítjuk az érdeklődő felső tagozatos gyerekeket. A falon látható díszítések döntő többsége gyermekkéz kreálta munka. Kisdiákjaink mindig hatalmas lelkesedéssel alkotnak, és örömmel tölti el őket (is), hogy a kezük munkája által napról napra szebbé válik a tantermünk. Hamarabb kialakul a felelősségérzet és az igény egy „bármily körülmények között megvalósítható” kulturált környezetre. A kellemes miliő is hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian, diákok és pedagógusok is szívesen tartózkodunk a teremben, és igazán a magunkénak érezzük.

Maroslelei Általános Iskola 1. - Év legszebb osztályterme

Maroslelei Általános Iskola 1. - Év legszebb osztályterme

Maroslelei Általános Iskola 1. - Év legszebb osztályterme

Maroslelei Általános Iskola 1. - Év legszebb osztályterme

Maroslelei Általános Iskola 1. - Év legszebb osztályterme

Tetszett et az osztályterem? Szerinted is kreatívak az ötletek? Szavazz a lap tetején elhelyezett Facebook felületen Te is erre az osztályra, hisz a Te szavazatodon is múlhat melyik iskola mondhatja majd el magáról, hogy övé a legszebb osztályterem!

 

Az Év Legszebb Osztályterme pályázat győztese 50.000 Ft fődíjaban részesül.

Kattins ide a pályázati kiíráshoz és a részletekhez.

 

Sok sikert kíván a Függönyország csapata!

Tetszik amit csinálunk? Kedveld a Függönyország facebook oldalát Te is itt!

(az osztályteremre az oldal tetején lehet szavazni)

 

 

 

Lakástextil, függöny webáruházunkban többszáz textil és több mint ezer egyedi fénykép segíti a látogatóinkat. Nézz szét online lakástextíliáink közt!