Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Év legszebb osztályterme pályázat (2015.)

Iskola: Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.c

Város: Tápiószecső

Pályázatot benyújtotta: Illné Tábori Nóra

Az alábbi "Tetszik" gombra kattintva lehet szavazni. A megosztással még több ismerősöd megismerheti ezt az oldalt.

 

 
 

 

Vissza  a többi pályázathozAz osztály és a tanterem bemutatása:

 

A 3.c osztálytermét 2013-ban kezdtük el szépíteni. 2013 októberében lelkes anyukák és apukák támogatásával és segítségével kapta meg a terem mai alapját - a sárga és zöld színű falakat - ezen kívül fogasokat, szekrényt, valamint tárolókat. Kicsivel később a terem hátuljában a falra felkerültek a fák is, mellyel kétdimenzióssá vált a termünk, így egy teremben két világ találkozik: az iskola rendje, fegyelme és a természet szépsége, nyugalma. A terem kialakítása olyan érzést kelt a gyerekekben, mintha kilépnének a természetbe, akár csak egy kis szünet erejéig is. A tantermünk idén is a téli évszaknak és a karácsonyi ünnepnek megfelelően lett feldíszítve, már az ajtó is egy kis csodavilág bejáratát mutatja. Az ablakokban látható lelógó jégcsapok egy függöny aljából lettek kialakítva. Az ajtó melletti falon egy adventi kalendárium kapott helyet, melyet keretbe foglalnak az organzából készült függönyök és hópelyhek. A terem végében lévő két szekrényt fehér krepp-papírral, valamint fehér organzával vontuk be és piros filcből készült angyalkákkal, szalagokkal tettük mutatósabbá. A falra festett fákra felkerültek a papírból, illetve filcből készült hópelyhek. A belógó faág zúzmarás hatását fehér girlanddal oldottuk meg, illetve nagymamák horgolt hópelyheivel, papírból készült madáretetőkkel és hideg fényű LED-es égősorral díszítettük. A fák előtt álló hóember teste műanyagpoharakból; szeme, szája és gombjai anyagmaradékokból lett kialakítva. A fotókarton falú és ruhaanyag tetejű házikó egy szekrényt takar, melyben a gyerekek felszerelését szoktuk tárolni. Az iskolai függönyök hajtogatás, tűzögetés révén kapták jelenlegi formájukat, melyben szintén megjelenik a téli hangulat is a fehér és piros filcfenyőfák és piros filchópelyhek segítségével, mindemellett a fehér organzából formált, fák alatti havas domboldalakkal. Az egyik ablakban egy kislány fújja a papír hópihéket szerteszét, kicsit arrébb az ablakok között egy kartondobozokból összeállított és piros papírtéglákkal díszített kandalló ad meleget. A karácsonyi ünnepnek megfelelően a kandallóról csizmácskák lógnak le, tetején pedig egy piciny karácsonyfa áll. A tanterem karácsonyi hangulatának kialakításából a gyermekek székei sem maradhattak ki, melyeknél a piros szalaggal átkötött fehér székszoknyák és az ezek közepébe helyezett fenyőágak biztosítják a téli ünnep idilljét. Lelkes anyukák támogatását, ötleteit, valamint a megvalósításra áldozott szabadidejét ezúton is nagyon szépen köszönöm, hiszen segítségük nélkül ez a „kis csoda” sosem jöhetett volna létre.

Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.c - Év legszebb osztályterme

Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.c - Év legszebb osztályterme

Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.c - Év legszebb osztályterme

Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.c - Év legszebb osztályterme

Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.c - Év legszebb osztályterme

A pályázati anyag 2015. decemberi sikertelen regisztrációt követően 2016. január 5-én került megjelenítésre.

 

Tetszett et az osztályterem? Szerinted is kreatívak az ötletek? Szavazz a lap tetején elhelyezett Facebook felületen Te is erre az osztályra, hisz a Te szavazatodon is múlhat melyik iskola mondhatja majd el magáról, hogy övé a legszebb osztályterem!

 

Az Év Legszebb Osztályterme pályázat győztese 50.000 Ft fődíjaban részesül.

Kattins ide a pályázati kiíráshoz és a részletekhez.

 

Sok sikert kíván a Függönyország csapata!

Tetszik amit csinálunk? Kedveld a Függönyország facebook oldalát Te is itt!

(az osztályteremre az oldal tetején lehet szavazni)

 

 

 

Lakástextil, függöny webáruházunkban többszáz textil és több mint ezer egyedi fénykép segíti a látogatóinkat. Nézz szét online lakástextíliáink közt!