Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

A behúzószalagokról, amit függönyvásárláskor tudni érdemes

A függönyök felakasztásához ma már nélkülözhetetlen kellékek a behúzószalagok. Megkönnyítik függönyeink szabályos összeráncolását, így növelik azok esztétikai hatását. Az esztétikai hasznosságuk mellett nem kis érdemük van magának a lakástextilnek a megkímélésében, hiszen-ellentétben a csipeszekkel- itt a függönyünk a behúzószalag beakasztó szalagjának segítségével rögzítődnek a karnisunkhoz. Ezáltal nem roncsolják a lakástextileket, húzzák ki belőle a szálat.

 

A függönyökhöz alkalmazható ráncoló szalagoknak ma számtalan fajtája kapható. A lakástextil üzletben szokásosan feltett kérdés, hogy a vásárló milyet szeretne. Gyakran a vevők a kérdés hallatán elbizonytalanodnak, hiszen ezen a téren legtöbbjüknek nincs gyakorlata.

 

Függöny behúzószalagVannak azért aranyszabályok, amiket érdemes követnünk. Ezek közé tartozik például, hogy a ráncolószalagok függönyeink hátoldalára varródnak ugyan fel, a fényáteresztőkön mégis áttetszik, hogy ott vannak. Ezért az átlátszó függöny anyagokra mindenképpen a szintén áttetsző típusból válasszunk. Sötétítő függönyünknél nyugodtan maradhatunk a fehérnél. Elgondolkozhatunk természetesen azon, hogy egy mély tónusú függönyön (fekete, sötétbarna stb.) nem lenne-e mégis kevésbé kontrasztos a fehér szalag helyett az átlátszó.

 

A függönyeikre varrt behúzószalag szélessége nagyban befolyásolja a felfüggesztés stabilitását. Minél szélesebb szalag mellett döntünk (5cm-től akár 20cm-ig), annál nagyobb az esély arra, hogy a felfüggesztett függönyünk a karnisnál ne roggyon be, kövesse függönyünk eredetileg megálmodott vonalát. Különösen fontos ez, amikor nagy terhet akasztunk fel rá.

 

A behúzási arányt a megvett anyagmennyiség eleve determinálja, de amennyiben még nem vettük meg a szabályos 1:2-höz, 1:1,5-hez, vagy 1:3-hoz mennyiséget, ajánlatos az úgynevezett "folyamatos" típus mellett döntenünk . Ilyen úgy fehér, mint átlátszó variációban létezik és több szélességben kapható.

 

Lakástextil üzletünkben örömmel állunk rendelkezésére. Nézzen körül lakástextil webárházunkban és tekintse meg függönyeinket!

 

Ötleteivel és kérdéseivel bátran keressen minket. Írjon nekünk itt! A megjegyzések csak moderálást követően jelennek meg.

Az Ön neve *
Cég neve
Telefonszáma
E-mail címe *
Üzenete *
 
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód
Írja be a képen látható ellenőrző kódot (ügyeljen a kis és nagybetűkre)!
A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!