Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Függönykarnisokkal kapcsolatos tanácsok

 

Függönykarnis vásárlásakor

 

  1. Új karnis vásárlásakor alaposan nézze meg, hogyKarnis tanácsok a függöny felrögzítésre kiválasztott falfelület mennyire strapabíró. Különösen a régebben épült házaknál, lakásoknál jelenthet gondot a stukatúra, az egyenetlenség, vastag labilis vakolat.

 

  1. Amennyiben a szoba berendezése megengedi, az ablak széleitől legalább 20-30cm-el hosszabban kinyúló karnist vegyen, hogy a feltett lakástextil ne takarjon rá nagyon az üvegfelületre.

 

  1. A mennyezetre szerelt sínek nagyobb terherbírásúak, így nehéz textileknél praktikusabbak.

 

  1. A fém rúdkarnisok igazán dekoratívak, különböző mutatós végzárókat lehet hozzájuk választani. Egy dologról azonban ne felejtkezzünk el: a nem belső sínnel rendelkezők karnisoknál a felrögzítő konzol (amelyre nagyobb fesztávnál feltétlenül szükség van), a függöny mozgatási lehetőségét korlátozza, hiszen az a rúdon csúszó karikák útjában van - 1,5-1,7m-ig ez nem jelent gondot, mert nincs szükség középső felrögzítésre -.


  1. Mennyezeti karnisok, illetve oldalfalra szerelhető függönykarnisok: Nehezebb sötéítőfüggönyök esetén biztosabb a mennyezetre való felerősítése a karnisnak, ezenkívül a mennyiezeti karnisok további előnye, hogy a kisebb belmagasságú lakásoknál megnyújtja a teret. A drapériát is könnyebb a tépőzárral felhelyezni a karnis első lapjára.

 

Karnisaink felhelyezésekor

 

  1. Gondoskodjunk a függönyök felrakásához elegendő karikáról, ráncszedő kampóról hogy legalább 7-10cm-ként legyen lehetőségünk felfüggeszteni lakástextilünket. A két felakasztási pont között - különösen ha a behúzószalagunk is keskeny és gyenge tartású - feltétlenül sűrűbben rakjuk akasztóinkat, így csökkentjük a belógás esélyét.

 

  1. Karikákkal, vagy felvarrt fülekkel rögzítsük a rúdkarnisra a függönyt? A függönyök füles megoldása divatos mostanában, azonban tudni kell , hogy a fülek nehezebben csúsznak a rúdon, ezért ez nagyobb belmagasság esetén számos kellemetlenséggel járhat.

 

Olvassa el webáruházunk lakástextilekkel kapcsolatos további ötleteit

 

Amennyiben függönykarnisokkal, rúdkarnisokkal, illetve az ideális karnis megválasztásával kapcsolatos kérdése lenne, bátran írjon nekünk! Javasoljok, hogy adja meg e-mail címét is, hisz annak hiányában kizárólag a honlapon ismerheti meg a választ kérdésére. Szívesen válaszolunk és mások számára is elérhetővé tesszük az információt! A megjegyzések csak moderálást követően jelennek meg.

Google
Az Ön neve *
Cég neve
Telefonszáma
E-mail címe *
Üzenete *
 
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód
Írja be a képen látható ellenőrző kódot (ügyeljen a kis és nagybetűkre)!
A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!