Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Függönyözés egyedi ablakra: volt benne kihívás

Nagy örömünkre kedves pécsi vevőnk megosztott velünk pár képet és egy rövid beszámolót új függönyével kapcsolatban, ami egy nem igazán szokványos ablakra került fel lakásában.

 

Hova került ez az új fényáteresztő függönyötök?
Ez a szép fehér alapon lila mintás voile függöny a nappaliba került, gyakorlatilag a lakásban itt van egyedül ablak. A lakás viszonylag kicsi, így ha belépünk a lakásba rögtön szembetűnik a függöny. Számomra a fő cél az esztétikum volt, és kevésbé a funkció.

Lila voile függöny egyedi megoldás
Elég egyedi elrendezése van az ablakoknak. Miként oldható meg egy ilyen felület függönyözése?
A karnis már fixen itt volt a lakásban, azt nem nekünk kellett kiválasztani, megvásárolni, szóval amikor beköltöztünk kész tények elé voltunk állítva. Erre a karnisra kellett felrakni egy függönyt, ezáltal a karnis tulajdonságai adták meg a függöny méretét és elrendezését.

 

Sokáig tartott, mire ez a megoldás megszületett?
Tulajdonképpen 3 nő álmodta meg a döntést kb. 2 hét alatt, szóval nem volt egyszerű.

Lila voile függöny egyedi megoldás
Milyen más alternatívák merültek fel?
A felső ablakokra eredetileg bambuszrolót, vagy a tetőtéri ablakoknál jellemző árnyékolót tudtam volna még elképzelni, de végül ez a megoldás jobban tetszett.

 

Mi volt a vásárlás során a tapasztalatotok?
Vásárlás során nagyon nehéz volt elmagyarázni, lerajzolni, hogy pontosan miről is van szó, ezért rengeteg időt töltöttünk a méretezéssel és annak megbeszélésével. Képen sokkal jobban visszaadja, hogy miről is van pontosan szó.
Lila voile függöny egyedi megoldás

Hogy érzitek, végül mennyire sikerült az elképzeléseknek megfelelő textilt és varrási megoldást találni lakástextil boltunkban?
A széles választék miatt nagyon hamar sikerült az elképzelésnek megfelelő függönyt kiválasztani, a varrási megoldással is nagyon elégedett vagyok, annak ellenére, hogy az anyagot meg kellett toldani, nagyon ízlésesen oldották meg.
Egyúttal megjegyezném, hogy a mérnök úrral szívesen találkoznék, aki az épületet tervezte, és elküldeném függönyt vásárolni, majd végignézném ahogy egyedül felrakja. :D Van benne kihívás.

 

Mik a tapasztalatok ezzel a függöny megoldással/elrendezéssel kapcsolatban?
A függönyt nehezebb mozgatni, mint egy hagyományos ablaknál. Legegyszerűbben műanyag pálcákkal lehet a fényáteresztő függönyt mozgatni, melyhez nekem alacsony termetem miatt fellépőre van szükségem. Annak ellenére, hogy a függöny gyönyörű, ez a pálcás megoldás egyáltalán nem kényelmes.
A függöny felrakása kb. 1 órába telt a karnis egyedisége miatt, 80 db karikát kellett egyenként leszedni, majd belefűzni a függöny behúzójába és visszatenni. A végén pezsgőt bontottuk :)

 

Barbara, Pécs
Lila voile függöny egyedi megoldás