Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Függönyökkel felöltöztetett konyhabútor

 

 

 

 

A textileket a konyhában sokan csak az asztalon, mint terítő, vagy az ablakon, mint függöny tudják elképzelni. Holott pont a mellékelt képek mutatják, hogy a munkapultok takarásának igen praktikus, olcsó és hangulatos módja a textil. Sőt, úgy tűnik divatba is jön az alsó konyhaszekrény függönyökkel való takarása, hisz meghitté, rusztikussá és otthonosabbá teszi szobát. Az egymáshoz hangulatosan illeszkedő mintázatok (Függönyország szoba szerint tematizált konyhai függönyei itt), és színek egy rusztikusan kialakított konyhában varázslatosan jól néznek ki. Akár a modern konyhai eszközök és bútorok ellensúlyozására is javasolható a „konyhabútor szoknya”. Natúr egyszínű lakástextil mellett szól a könnyebb tisztíthatóság, míg a mintásokon talán kevésbé feltűnő egy-egy kisebb folt.

Függöny a konyhabútor ajtaja helyett

Valójában megér egy próbát, hisz csupán egy vitrázs rúdra, egy vidám függönyre és egy kis bátorságra van szükség a konyhaszekrény ajtajának leszerelésekor. Lehet részleges, vagy teljes cserét is csinálni, sőt akár kísérletezni csak az egyik szekrényajtóval.

Függöny a konyhabútor ajtaja helyett

Érdemes a függönyországon szétnézni a konyhába ajánlott lakástextilek közt, és megtekinteni kapcsolódó videónkat. A kockás anyagokról egyébként sokaknak még ma is csak a konyhaabrosz jut eszébe és még a gondolatától is idegenkednek, ha szobai függönynek, vagy bútorszövetként elképzeljék. Néhány képünk (forrás: apartmenttherapy.com) remélem eloszlatja a kétkedők viszolygását, és bátran merik választani akár gyerekszobába és nappaliba is.

Függöny a konyhabútor ajtaja helyett

Függöny a konyhabútor ajtaja helyett