Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Lakástextilből táskát varrni? Miért ne!

 

 

 

 

Vissza a referenciákhoz

Mikor megláttuk a kedves bajai vevőnk által készített táskát, majdnem elolvadtunk a gyönyortől. Elsősorban annak igényessége és praktikussága miatt, de termeszetesen azért is, hiszen a mi lakástextil üzletünk legszebb anyagai közül válaogatott. El is határoztuk, hogy megkérjük írjon pár sort erről a szenvedélyéről függöny webáruházunk honlapjára.

 

Hogy milyen apropóból kezdtem el varrni a táskákat? Miután a kislányom megkért, hogy varrjak neki tolltartót egyszerűen eszem jutott hogy kellene egy táska is. Pont akkor volt a születésnapja, gondoltam  örülne neki. Először készítettem hozzá szabásmintát, majd elkészítettem a táskáját. Azután jött a „kék” táska a saját részemre.


Régebben rengeteget varrtam - írja Edit - bedolgozóként és saját célra is. Manapság a jó minőségű alapanyagok nagyon drágák,  így ruhát szinte nem is készítek.

A táskát nem nehéz elkészíteni, egy gyakorlott varrónak a szabástól  kezdve kb. 3-4 óra alatt meg van. A  szabás után egy réteg táskaerősítő közbélést, majd arra rá még egy réteg textil közbélést vasaltam, majd egy réteg vékony vatelint tettem (de ez továbbfejlesztés alatt áll).
 
Hogy minek érdemes otthon nekiállni? Ezt mindenkinek saját magának kell eldönteni. Az alapanyag kb. 2000 Ft táskánként. Saját felhasználásra mindenképpen gazdaságos, de nem tudom hogy érdemes lenne –e értékesíteni, hiszen a kínai piac áraival nem lehet versenyezni. Nekem a varrás szenvedély, megnyugtat, kikapcsol. Amúgy minden kézműves tevékenységhez vonzódom, imádok selymet festeni, rajzolni és tagja vagyok a Pécsi Zománc Egyesületnek.

Az Új Otthon Lakástextil boltjukat régóta ismerem, rendszeresen szoktam bejárni  nézelődni, mivel nagyon jó minőségű anyagokat lehet vásárolni Önöknél.

A tanácsom az lenne, hogy aki kedveli az egyedi dolgokat az nyugodtan vágjon bele. Minden egyes elkészült darab öröm és tapasztalat. Az alapanyagokat ki kell tapasztalni, próbálgatni kell, mert a „bőrdíszművesség„ más alapanyagokat használ mint a textilipar. Én is próbálkozom és az utolsó táskáim már sokkal jobbak lettek. Készítettem már külön kérésre is, mert az a bizonyos Önöknél vásárolt kék anyag mindenkit elvarázsol, így abból jelenleg is van két „rendelésem”.
 
Most egy új minta tervezésén vagyok, mert szeretnék több féle fazont kitalálni. Természetesen ha valaki szeretne, szívesen elkészítem az egyedi kéréseket is , de nem tervezem és nem is gondolom, hogy ebből nagy jövedelemre lehetne szert tenni.

Köszönöm szépen , hogy mindezt leírhattam. Szép napot kívánok!   

Edit
 
Írja meg Ön is tapasztalatai és tanácsait! Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon vagy jelezze a lakástextil rendelés során!
 
 

 

Az Ön neve *
Cég neve
Telefonszáma
E-mail címe *
Üzenete *
 
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód
Írja be a képen látható ellenőrző kódot (ügyeljen a kis és nagybetűkre)!
A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!