Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Lakberendezési tippek - A terek, színek és kiegészítők harmóniája

Kedves látogató!
A "Függönyök és ami a lakásban textília" lakberendezési blog szerkesztőjével, Írisszel összefogva szeretnénk néhány hasznos, tanácsot és ötletet adni lakásunk belső kialakításáról, hiszen a terek, a színek és kiegészítők harmonikus összehangolása nem mindig könnyű feladat. Ez lenne a cikksorozat első része, és  minden helységről, külön-külön is írunk majd. Most pár gondolat a függönyökről.

 

Mi lehet a függöny funkciója, hol használjuk, és miért ott?

A függönyök funkciója sokrétű. Megszűri az erős napfényt így az egyenletesen világítja meg a lakást. Ha vastagabb az anyag akkor hang és hőszigetelő is lehet. Használhatjuk akkor is ha védekezni akarunk a kíváncsi tekintetek elől.
Hogy melyik ablakra milyen függöny kerüljön, az attól is függ hogy melyik égtájra néz az ablak. Függönyözéssel, még különböző méretű ablakokat is egységes hatásúvá lehet tenni. Mivel a függöny a belső tér igen hangsúlyos eleme, ezért fontos, hogy már a vásárlás előtt határozott elképzelésük legyen, és a lakás stílusához illő lakástextil anyagot, mintázatot, és színt válasszunk. Figyeljünk arra, hogy a szőnyeg, bútorkárpit, anyaga is harmonizáljon a függönnyel. Egy jól megválasztott darab, kiemeli a helység hangulatát, karakteressé teszi azt.

A függönyöknek funkcionális szempontból, két csoportja van: a fényáteresztők és a fényzárók (vagy sötétítő, más szóval dekor függönyök).
Formai ki alakításuknak, számtalan variációja létezik, azonban mindig, az adott, helyiség a meghatározó!

Praktikus tanácsok: méretvételnél aranyszabály, hogy a karnis szélességének legalább, a másfélszeresével/kétszeresével számoljunk. Esetleg meggondolandó hogy inkább picit olcsóbb anyagot válasszunk, de az bőséges legyen, mert csak akkor lehet mutatósan formálni a függöny anyagot. Mintás anyagoknál, gondoljunk arra, hogy a minták egyezése miatt többlet, anyagra lehet szükségünk.

 

A következő írásban szó lesz a színekről, és a helységekről, (előszoba konyha, nappali, hálószoba, gyerekszoba) külön-külön. Színezésükről, berendezésükről,és az ehhez kapcsolódó dolgokról. Remélem tudtam segíteni, ötletet adni! Ötletadó fotókért látogasson el a www.fuggonylakasdekor.blogspot.com - Függönyök és ami a lakásban textília oldalára!

Üdv,

Írisz

 

Tekintse meg lakberendezéssel és függönyökkel kapcsolatos további tanácsainkat is.


Zsóka kérdése: A fal barack virág szinü, a szekrénysor tölgy szinü, a kanapé sötétzöld és narancs sárga mintás. Úgy gondolom, hogy a narancs sárga dekor függöny nagyon egybe olvadna, így én világos bordót gondoltam el. Tanácsot kérnénk?


Kinga válasza: Kedves Zsóka, én egy negyedi szín -bordó- bevitelétől egy kicsit félnék. Nem látom a kanapét, de talán egy zöldes árnyalatot jobban el tudnák képzelni. Természetesen ennek a zöldnek harmonizálni kellene a kanapéban előforduló zöld árnyalatával. Üdvözlöm: Fittler Kinga

Amennyiben lakberendezéssel, vagy lakástextilek megálmodásával kapcsolatos kérdése van, szívesen válaszolunk és mások számára is elérhetővé tesszük az információt!


Írjon nekünk most az alábbi felületen és segítsen, hogy minél több ötlettel és szakmai anyaggal szolgálhassunk a lakberendezés és lakástextilek iránt érdeklődőknek. A megjegyzések csak moderálást követően jelennek meg. Kérjük írja meg e-mail címét is, hisz annak hiányában kizárólag a honlapon ismerheti meg a választ kérdésére.

Az Ön neve *
Cég neve
Telefonszáma
E-mail címe *
Üzenete *
 
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód
Írja be a képen látható ellenőrző kódot (ügyeljen a kis és nagybetűkre)!
A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!