Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Lángmenetes lakástextilek és függönyök (videókkal)


Az esztétikai és kényelmi szempontok mellett a biztonságosságra is fokozottan oda kell figyelni a lakástextilek megválasztásakor. Tűz esetén a lakásban található textíliák könnyen lángra lobbanhatnak, továbbterjeszthetik a tüzet és veszélyes gázok képződésével megnehezíthetik a menekülést. A lángmentes függönyök olyan lakástextíliák, melyek megakadályozzák a tűz terjedését. Gyakorlatilag nem gyulladnak meg, csupán megolvadnak vagy esetleg széleik kisebb mértékben megégnek, nem képződnek nagy lángok, nem termelnek hatalmas hőt és a lakás légterébe sem kerülnek mérgező gázok.

Lángmentes sötétítő függönyök tapintásra és megjelenére azonosak


A lángmentes lakástextileknek alapvetően két típusa létezik: (a) lángmentes szálból készült anyagok, (b) utólagosan lángmentesített textilek. A lángmentes szálak meggyújthatatlansága végleges, míg a lángmentesített bevonattal rendelkező lakástextilek a tisztítás következtében idővel elveszthetik ezen képességüket.


Mitől más a lángmentes és a lángmentesített lakástextil, függöny?
Természetesen anyagi megfontolásokból sokan az kedvezőbb árú lángmentes bevonattal rendelkező textilekből választanak, azonban a fentiek ismeretében, mi a lángmentes szálból készült függönyöket és lakástextileket javasoljuk inkább. Megjelenés szempontjából a kezelt, illetve lángmentes szálból készült függönyök is kicsit erősebbnek tűnnek és feszesebben állnak, de emiatt egy alkalmas behúzószalaggal sokkal elegánsabbak is.

 

Lángmentes függöny teszt (saját videó HD)

Saját tesztelésünk során készült videón is látható, hogy a bal oldali átlagos fényáteresztő függöny másodpercek alatt lángra lobban, míg a lángmentes szálból szőtt jobb oldali függöny anyag nem engedi a láng tovaterjedését. 

 


A lángmentes textilek az úgynevezett Trevira CS (Comfort and Safety) poliészter szálból készülnek, melyek egy szerves foszfor komponens következtében válnak gyakorlatilag éghetetlenné. A német találmány előnyei közé tartozik, hogy jó szilárdságú szálakat képez, kellemes textiltapintású az anyag (ránézésre és érintésre gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a többi széles körben alkalmazott lakástextiltől) és időálló textília. Ezen függönyök és lakástextilek kezelése könnyű, legtöbbjük akár 60C-on mosható, tartós színűek, könnyen feldolgozhatóak és környezetbarát alapanyagok.

 

Tekintse meg az alábbi videót a lángmentes taxilekkel és a klasszikus nem lángmentes anyagokkal berendezett szoba "tűzállósági próbájáról".

 

Lángmentes textilekkel berendezett szoba égéstesztje (videó)

 


A Függönyország.hu lakástextil webáruház nem csak vendéglátó ipari egységeknek, szállodáknak, oktatási és egészségügyi intézményeknek ajánlja lángmentes textiljeit, hanem olyanok otthonába is, ahol fokozott figyelemmel vannak a biztonságra és a család védelmére.

Mint láttuk, alig két perc alatt a függőlegesen álló nem lángmentes függöny nem csak  hogy leégett, de mindent meggyújtott maga körül, és az óriási hő mellett mérges gázokat is termelt, mely a közösségi helyiségben tartózkodók menekülését  nehezíti. Fontos döntés például egy szálloda, vagy panzió számára is, hogy vállalja-e a tűz rizikóját, vagy  a biztonságos  függöny mellett dönt, amelyet azután  pozitív argumentumként  megírhat tájékoztatónkban: "Nálunk a vendégeink biztonságban vannak, mi a  lángmentes megoldást választottuk!".

További információkat és képeket hamarosan feltöltünk.

Lángmentes termékeink iránt érdeklődjön üzletünkben, vagy írjon és készíéggel állunk rendelkezésére egyedi igényei szerint!

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy részt vegyen nyereményjátékainkban és garantáltan elsőként értesüljön akcióinkról és újdonságainkról! Hírlevelünkkel nem terheljük feleslegesen postafiókját, körülbelül havi rendszerességgel küldjük ki az Ön által megadott névre és címre a lakberendezéssel és lakástextilekkel kapcsolatos hasznos tanácsainkat, illetve itt értesülhet nyereményjátékaink részleteiről is. Adatait bizalmasan kezeljük és semmi esetben nem adjuk ki harmadik félnek. Természetesen a hírlevél szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Az Ön neve *
E-mail címe *
Telefonszám
Cím
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód
Írja be a képen látható ellenőrző kódot (ügyeljen a kis és nagybetűkre)!
A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!