Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Hogyan spóroljunk lakástextil vásárláskor? Mi az olcsó megoldás?

- a lakástextil anyaggal való spórolás művészete -

 

Spórolni, olcsón és jól vásárolni mindenki szeret. A Olcsó függöny varrás tanácsai.lakástextil üzletek (akár nagyok, akár kicsik) számtalanszor ostromolják vevőiket akciós ajánlataikkal. Ezek legtöbbször a korábbi vételárhoz képest kisebb, nagyobb kedvezményre hívják fel figyelmüket.

 

Mit takar a függöny akció?

Mindenek előtt első javaslatom, alaposan nézzük meg mit is takar a kedvezmény. Nem mindent érdemes megvennünk csak azért mert első látásra olcsónak tűnik. Egy függönyt, ágytakarót általában hosszú évekre vásárolunk, és nem a szekrényünk alsó fiókjának vesszük, hanem azért, hogy otthonunk dísze legyen. A spórolás első szabály tehát, hogy valóban olyan lakástextília mellett döntsünk, ami igazán tetszik is.


Mennyi anyaggal jövünk ki olcsóbban?

A második fontos dolog, amivel spórolni tudunk, a mennyiség helyes kiválasztása. Itt sokan inkább a túlzott takarékosodás hibájába esnek, és ez az esztétikum rovására megy. Egy szegényesen ráncot fényáteresztő függönyt, egy lepedővászon simaságúan feltett sötétítőt hamarosan megununk, mert látni rajta, hogy valami nem stimmel vele és gyorsan meg akarunk szabadulni tőle.

Vannak azért apró fortélyok, amelyek pénztárca-kímélő megoldások. A fényáteresztő függönyöknél maradva bizonyos anyagok és mintázatok lehetővé teszik, hogy a függöny magasságát befordítsuk, és a magasság adja meg a ráncolódást. Egyszerű gyakorlati példára lefordítva:
Adva van egy ablakunk, ahova csak egy 150-170 cm magas fényáteresztőt tudunk feltenni, mert alatta fűtőtest van. Ha a feltett karnisunk nem túl hosszú (130-150), akkor a 300 cm magas textilünket beforgatjuk, és elegendő csak a szükséges magasságot + a felhajtás mennyiségét megvásárolnunk. Így máris minimum 1m-t tudunk spórolni. Egy dolgot azonban ne felejtsünk el!!! Ezzel a módszerrel elveszítettük az ólomzsinórt. Sajnos mindennek ára van.

Gazdaságos fényáteresztő függöny vásárlása.

A sötétítő függönyöknél, más néven a dekor függönyöknél erre több lehetőségünk akad. Itt ismét hangsúlyoznom kell, hogy az esztétikum nem szabad, hogy csorbát szenvedjen!!!

 

A gazdaságos megoldás és a függöny funkciója

Mielőtt döntünk a mennyiségről, gondoljuk végig, hogy milyen funkciót szánunk a felakasztásra kerülő anyagunknak. Akarjuk-e bármikkor is összehúzni, hogy a szomszéd ne lásson be, vagy hogy nyaranta kizárjuk a napsütést és a vele járó meleget. Amennyiben ezek nem meghatározó tényezők, és az oldalsálat nem kívánjuk soha összehúzni, függönyünknek kizárólag esztétikai feladata marad. Arra pedig két oldalsál is elegendő - anyag minőségétől és ablakfelülettől függően – 140 cm-200 cm szélességben. Az ablakfelületet azért említem, mert egy 6-7 m-es üvegfelület két oldalán nem biztos, hogy egy 140 cm széles sál arányaiban elegendő. A 280 cm széles anyagokból pontosabban megvehetjük a kívánt ráncolási arányt, ez megtakarításunk újabb lehetőségét kínálja. Ezt a szélességet viszont nem kapjuk meg minden minőségből, ilyenkor a140cm széles anyagokat kell összedolgozni.

A függönyök évekig lakásunk díszei, ne csak az olcsóságra törekedjünk.

Napjainkban a dekor anyagok hihetetlen skálájából lehet választani. Ez nem csak a minőségre és dizájnra vonatkozik, de az árakra is. Ezek összhangjának megtalálása bizony nem könnyű feladat. A meglátni és megszeretni elve gyakorta felülírja az árcédulán látottak okozta révületünket. Egyet azonban ne felejtsünk el: az otthonába látogatók első impresszióihoz döntően járulnak hozzá a megjelenő lakástextilek, melyek otthonosságot, hangulatot adnak szobáiknak és az Önök egyéniségének hű visszatükrözői.

 

Persze nálunk is kifoghatja az "igazit" olcsóbban. Akciós függönyeink itt!

 

További kérdéseivel és ötleteivel írjon nekünk az alábbi felületen, illetve tekintse meg további lakástextil, és függönyökkel kapcsolatos ötleteinket! A megjegyzések csak moderálást követően jelennek meg.

Az Ön neve *
Cég neve
Telefonszáma
E-mail címe *
Üzenete *
 
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód
Írja be a képen látható ellenőrző kódot (ügyeljen a kis és nagybetűkre)!
A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!